Moderna liposukcija i priprema za zahvat

Danas se liposukcija obično izvodi u općoj anesteziji, iako epiduralna anestezija također može biti opcija. Ako se radi samo na malom području, lokalna anestezija može biti prikladna. Postupak se obično završi za manje od sat vremena.

Ova operacija se radi u općoj anesteziji zbog koje padate u dubok san i stoga nećete biti svjesni što se događa tijekom zahvata. Za vašu udobnost koristi se dodatna regionalna anestezija za utrnulost operiranog područja kako bi vaš oporavak bio glatki i manje bolan.

Moderna liposukcija i priprema za zahvat

Ako je liposukcija nešto o čemu razmišljate, sigurno vas zanima koliko traje operacija i boravak u bolnici? Operacija u prosjeku može potrajati 3-4 sata, što ovisi o korištenoj tehnici i o tome koliko je masnoće i kože uklonjeno. Možda ćete morati ostati u bolnici jednu noć nakon što se liposukcija završi. Većina pacijenata idući dan ide kući, neki vole ostati još koji dan. Ukupno vrijeme oporavka može biti samo dva do šest tjedana.

Ako vas zanima liposukcija i zatezanje trbuha zajedno, potpuno je moguće obaviti oba postupka u isto vrijeme. Vaš kirurg će vas savjetovati koje su vam opcije prikladne.

Upravljanje težinom nakon operacije je iznimno bitno. Važno je napomenuti da ni trbuščić ni liposukcija nisu načini upravljanja svojom težinom. Nadalje, nakon oba zahvata važno je održavati zdravu tjelesnu težinu uz redovitu tjelovježbu i uravnoteženu prehranu, inače bi se prednosti operacije mogle izgubiti.

Ako vas zanima liposukcija ali i zatezanje trbuha za ispravljanje opuštene kože iznad i ispod pupka potrebna je detaljna konzultacija sa kirurgom. Svaka osoba je drugačija, osobu se može savjetovati samo nakon detaljne anamneze i pregleda. Najbolje je imati detaljnu konzultaciju s dobrim plastičnim kirurgom.

Jedno od učestalih pitanja kad je liposukcija u pitanju jest i koliko dugo se treba nositi steznik / uski odjevni predmet nakon zatezanja trbuha? Savjet pacijentima jest da nose ovu odjeću najmanje 6 tjedana nakon operacije.